JAVNI POZIV za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata za poduzetnike kroz PoC8

Javni poziv PoC8

SAŽETAK: sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata za poduzetnike kroz Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta – PoC8. Ovim pozivom sufinanciraju se projekti kroz Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta. Prijava projekta je preko Prepoznatih centara zaduženih za pružanje podrške natjecateljima kroz postupak prijavljivanja i implementaciju projekata.

CILJ PROGRAMA:  podrška inovacijama u ranoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta te jačanje kapaciteta i sposobnosti privatnog sektora za istraživanje, razvoj i inovacije.

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI: pravne ili fizičke osobe koje su:

  • fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo i koje nisu vlasnici više od 50% udjela u poduzećima koja imaju status velikog poduzetnika koji se bavi istom djelatnosti kao i PoC8 natjecatelj
  • poduzetnici (trgovačka društva) koja spadaju u jedno od tri kategorije: mikro, mali i srednji poduzetnici

Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 100.000 kn do najviše 500.000 kn i u trajanju do najviše 12 mjeseci.

Ukupna bespovratna sredstva: 21.968.750,00  kuna

Projektne prijave zaprimat će se od 25. travnja 2019. do 2. rujna 2019.

Više pročitajte na: https://hamagbicro.hr/otvoren-javni-poziv-poc8/