POSTANITE PODUZETNIK I ISKORISTITE POTPORE

entrepreneur-2275739_960_720

Nezaposleni ste, a imate dobru poslovnu ideju? Želite pokrenuti „nešto svoje“ i raditi ono što ste oduvijek htjeli ili ste već poduzetnik i želite iskoristiti bespovratna sredstva, a ne znate koji su aktualni natječaji?

Iskoristite mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Mjere aktivne politike zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskoga sustava (MRMS) i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) od 2017. godine do sada iskoristilo je više od 50.000 građana Republike Hrvatske. Mjeru za samozapošljavanje moguće je iskoristiti samostalno ili kroz udruživanje u sklopu Potpora za samozapošljavanje za proširenje djelatnosti.

Uz adekvatan poslovni plan, možete ostvariti do 55.000,00 kuna potpore za samozapošljavanje ili do 70.000,00 kuna ako zaposlite dodatne dvije osobe na stručno osposobljavanje za rad, a za udruživanje do pet osoba možete dobiti do 275.000,00! Tko može iskoristiti mjeru i kolika su financijska sredstva?

Tko može koristi tu mjeru?

 • Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje su prošle aktivnosti vezane uz samozapošljavanje u suradnji sa savjetnikom za samozapošljavanje
  • Potrebno je sastaviti poslovni plan iz kojeg će biti vidljivo da je ideja održiva
  • Proći aktivnosti savjetovanja za samozapošljavanje
  • Izraditi troškovnik u kojem je vidljivo da su troškovi usmjereni na otvaranje i rad poslovnog subjekta
 • Nezaposlene osobe koje odluče pokrenuti vlastiti posao udruživanjem,
 • Poslovni subjekt koji je već ostvario potporu za samozapošljavanje i čije su ugovorne obveze istekle, te je dokazao da je ispunio sve obveze prema Zavodu, a ukoliko planira proširenje poslovanja (vrijedi za Potpore za proširenje poslovanja).

Dodjeljuju se subvencije u iznosu:

 1. Potpore za samozapošljavanje:
 2. do 55.000,00 kn, odnosno do 70.000,00 kn u slučaju da se ista kombinira sa stručnim osposobljavanjem za rad za otvaranje obrta ili slobodne profesije (do 2 osobe) do 110.000,00 kn za udruživanje u trgovačka društva (do 4 osobe) do 220.000,00 kn za udruživanje u zadruge (za 5 osoba) do 275.000,00 kn
 3. do 70.000,00 kn za poslovanje vezano za rudarstvo i vađenje, prerađivačku industriju, gospodarenje otpadom i sanacija okoliša, građevinarstvo, prijevoz putnika
 4. do 85.000,00 kn ukoliko se veći iznos potpore kombinira sa stručnim osposobljavanjem za rad ili osposobljavanjem na radnom mjestu
 5. Potpore za proširenje poslovanja:
 6. do 55.000,00 kn
 7. do 70.000,00 kn za registraciju poslovnih subjekata u djelatnostima rudarstva i vađenja, prerađivačkoj industriji, gospodarenjem otpada i sanacija okoliša, građevinarstvo, prijevoz putnika.

Ukoliko ste već poduzetnik i želite dobiti bespovratna sredstva možete iskoristiti sredstva Europske unije koja su namijenjena baš za Vas. Aktualni natječaji su:

 • B LIGHT – natječaj za dostavu koncepata projekta
 • Inovacije novoosnovanih MSP-ova – II faza
 • Certifikacijom proizvoda do tržišta
 • Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2
 • Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i sl. norme)
 • “Znakovi kvalitete”
 • Inovacijski vaučeri

Sve potrebne dokumente i detaljnije informacije pročitajte na: HZZ i HABAGBICRO. Ukoliko trebate pomoć oko pisanja poslovnog plana ili se želite prijaviti za dobivanje bespovratnih potpora slobodno nas kontaktirajte!