19.10.2020
Energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji
Pripadate proizvodnoj ili prerađivačkoj industriji? Javite nam se i povećajte stupanj energetske učinkovitosti korištenjem bespovratnih sredstava.

Pripadate proizvodnoj ili prerađivačkoj industriji? Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za korištenje obnovljivih izvora energije kako bi se potaknula energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji.

Javite se i iskoristite priliku za smanjenje potrošnje energije za 20% do 40% korištenjem bespovratnih sredstava za ulaganje u obnovljive izvore energije i obnovu pratećih zgrada.

U četvrtak 12. studenog donosimo Vam odgovore na sva Vaša pitanja vezano za ovaj natječaj. Prijavite se za besplatno sudjelovanje u online radionici. Za registraciju je potrebno ispuniti kratki obrazac. Na Vaša pitanja odgovarat će iskusna projektna voditeljica Sandra Anić iza koje stoje brojni uspješni projekti – iz područja infrastrukture za jedinice lokalne samouprave ostvareno je preko 20 mil. kn. bespovratnih sredstava, dok je projektima za poduzetnike ostvareno oko 40 mil kn. bespovratnih sredstava.

Koliki je iznos bespovratnih sredstava?

  • Ukupna vrijednost natječaja: 266.000.000,00 kn.
  • Minimalni iznos po prijavitelju: 200.000,00 kn.
  • Maksimalni iznos po prijavitelju: 20.000.000,00 kn.

 

Tko su prihvatljivi prijavitelji?

  • Mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji su registrirani za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije, uključujući proizvodne i prerađivačke djelatnosti, osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda.
  • Partnerstva bilo koje vrste nisu prihvatljiva, tj. prijavitelji moraju djelovati pojedinačno. Također, prijavitelji mogu iskoristiti mjere energetske učinkovitosti i/ili ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnim pogonima, ali i obnove pratećih zgrada koje su povezane s proizvodnim procesima npr. proizvodne hale, uredske zgrade i sl.

 

Koji je cilj ovog javnog poziva?

Dodjelom bespovratnih sredstava poduzetnicima u proizvodnim industrijama želi se potaknuti energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji korištenjem obnovljivih izvora energije. Na taj način očekuje se da će korisnici ostvariti smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20% do 40%.

 

Koji je rok za prijavu?

Projektni prijedlozi zaprimaju se od 16. studenog 2020. godine, dok je rok za prijavu 25. siječnja 2021. Pozivamo Vas da se javite našem Aestus Consulting timu kako bismo održali besplatnu design thinking radionicu.

 

Što je design thinking radionica?

Proces u kojem možete upoznati naš tim projektnih voditelja sa svojim idejama i željama koje biste htjeli ostvariti u cilju dodatnog financiranja i unapređenja svog poslovanja. Nakon što s nama podijelite svoje ideje, naš tim će Vam predstaviti paletu aktualnih natječaja u skladu s Vašim ciljevima.

Javite nam se direktno na mobilni broj +385911137887, putem naše kontakt forme ili na email adresu [email protected].

Veselimo se suradnji i realizaciji Vaših ideja!

Vaš, Aestus tim.

Ostali članci

Financijska analiza poslovanja

23.11.2020

Financijska analiza Vam pruža uvid u neiskorištene mogućnosti za optimizaciju troškova i povećanje efikasnosti. Također, kako bi koristili bespovratna sredstava EU fondova, morate zadovoljiti određene uvjete, stoga je važno da reagirate već danas i spremno dočekate novu poslovnu godinu. Javite se za besplatnu analizu koju vrše stručnjaci Aestus tima.

Energetska obnova zgrada sa svojstvom kulturnog dobra

12.11.2020

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv kojim se sufinancira energetska obnova zgrada sa svojstvom kulturnog dobra.   Koji je predmet javnog poziva? Dodjela sredstava za obnovu vanjske ovojnice, učinkovitije strojarske sustave, elektrotehničke sustave i ugradnju jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim zgradama javne namjene […]

Sufinanciranje energetske učinkovitosti OPG-ovima, obrtima i industriji

04.11.2020

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje energetske učinkovitosti u  OPG-ovima, obrtima i poduzetnicima u sektoru industrije. Želite li i Vi smanjiti troškove energije korištenjem obnovljivih izvora energije i povećanjem energetske učinkovitosti? Ako pripadate ciljanoj skupini, ne gubite vrijeme i javite nam se već danas kako bismo što prije […]

Potpore za poljoprivrednike i MSP-ove

30.10.2020

Objavljen je natječaj kojim se dijele potpore za poljoprivrednike i mala i srednja poduzeća u cilju suzbijanja negativnih učinaka COVID-19. Kako se prijaviti i koji su prihvatljivi troškovi donosimo u nastavku. Koji je ukupni iznos raspoloživih sredstava? 180.000.000,00 kuna. Koji je maksimalni iznos potpore po prijavitelju? 371.975,00 kuna. Koja je svrha natječaja? Ovim natječajem dodjeljuju […]

Javni poziv za pametne gradove i općine

29.10.2020

Otvoren je javni poziv za pametne gradove i općine kojim se žele sufinancirati Smart city projekti. Možda zvuči futuristički, ali od razvoja pametnih gradova i općina dijeli nas samo proces digitalne transformacije kroz koji trenutno prolaze sva urbana središta svijeta. Prijavom i korištenjem bespovratnih sredstava ovog javnog poziva, gradovi i općine imaju priliku povećati zadovoljstvo […]

Komercijalizirajte svoju inovaciju

14.10.2020

Imate ideju za prototip kojeg biste htjeli komercijalizirati? Javite se na javni poziv do 30. listopada i iskoristite do 200.000,00 kn te komercijalizirajte svoju inovaciju. Zaklada za financiranje izradbe prototipa – FIPRO, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom nudi financijska sredstva kroz projekt “Komercijalizacija inovacija”. Imate mogućnost predati zahtjev  za dodjelu financijskih sredstava, stoga pročitajte detalje […]

Stupimo u kontakt!

Uz Aestus Grupu pretvorite ideje u stvarnost.