19.10.2020
Energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji
Pripadate proizvodnoj ili prerađivačkoj industriji? Javite nam se i povećajte stupanj energetske učinkovitosti korištenjem bespovratnih sredstava.

Pripadate proizvodnoj ili prerađivačkoj industriji? Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za korištenje obnovljivih izvora energije kako bi se potaknula energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji.

Javite se i iskoristite priliku za smanjenje potrošnje energije za 20% do 40% korištenjem bespovratnih sredstava za ulaganje u obnovljive izvore energije i obnovu pratećih zgrada.

U četvrtak 12. studenog donosimo Vam odgovore na sva Vaša pitanja vezano za ovaj natječaj. Prijavite se za besplatno sudjelovanje u online radionici. Za registraciju je potrebno ispuniti kratki obrazac. Na Vaša pitanja odgovarat će iskusna projektna voditeljica Sandra Anić iza koje stoje brojni uspješni projekti – iz područja infrastrukture za jedinice lokalne samouprave ostvareno je preko 20 mil. kn. bespovratnih sredstava, dok je projektima za poduzetnike ostvareno oko 40 mil kn. bespovratnih sredstava.

Koliki je iznos bespovratnih sredstava?

  • Ukupna vrijednost natječaja: 266.000.000,00 kn.
  • Minimalni iznos po prijavitelju: 200.000,00 kn.
  • Maksimalni iznos po prijavitelju: 20.000.000,00 kn.

 

Tko su prihvatljivi prijavitelji?

  • Mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji su registrirani za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije, uključujući proizvodne i prerađivačke djelatnosti, osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda.
  • Partnerstva bilo koje vrste nisu prihvatljiva, tj. prijavitelji moraju djelovati pojedinačno. Također, prijavitelji mogu iskoristiti mjere energetske učinkovitosti i/ili ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnim pogonima, ali i obnove pratećih zgrada koje su povezane s proizvodnim procesima npr. proizvodne hale, uredske zgrade i sl.

 

Koji je cilj ovog javnog poziva?

Dodjelom bespovratnih sredstava poduzetnicima u proizvodnim industrijama želi se potaknuti energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji korištenjem obnovljivih izvora energije. Na taj način očekuje se da će korisnici ostvariti smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20% do 40%.

 

Koji je rok za prijavu?

Projektni prijedlozi zaprimaju se od 16. studenog 2020. godine, dok je rok za prijavu 25. siječnja 2021. Pozivamo Vas da se javite našem Aestus Consulting timu kako bismo održali besplatnu design thinking radionicu.

 

Što je design thinking radionica?

Proces u kojem možete upoznati naš tim projektnih voditelja sa svojim idejama i željama koje biste htjeli ostvariti u cilju dodatnog financiranja i unapređenja svog poslovanja. Nakon što s nama podijelite svoje ideje, naš tim će Vam predstaviti paletu aktualnih natječaja u skladu s Vašim ciljevima.

Javite nam se direktno na mobilni broj +385911137887, putem naše kontakt forme ili na email adresu [email protected].

Veselimo se suradnji i realizaciji Vaših ideja!

Vaš, Aestus tim.

Ostali članci

10 najčešćih pitanja o poslovnom planu

27.04.2021

Poticaji za samozapošljavanje olakšavaju način na koji možete postati poduzetnik i pokrenuti vlastito poslovanje. U tom slučaju otvaranje firme, uz osnovnu dokumentaciju, zahtijeva da svoju ideju prenesete na papir, odnosno izradite poslovni plan. Izrada jednog takvog plana nije niti malo jednostavna, stoga nije na odmet potražiti pomoć pri pisanju poslovnog plana. Tim stručnjaka Aestus računovodstvo […]

Jačanje konkurentnosti u prerađivačkoj industriji

26.04.2021

Kako kupiti stroj s bespovratnim sredstvima? Želite iskoristiti natječaje EU fondova? Prijavite se za korištenje bespovratnih sredstava u prerađivačkoj industriji u sklopu natječaja “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”. Bespovratna sredstva alocirana su iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja “REACT-EU”.   Koji je cilj poziva? Ojačati konkurentnost na […]

Komercijalizirajte svoju inovaciju

18.04.2021

Pitate se kako dobiti bespovratna sredstva? Koji su aktualni natječaji za poduzetnike? Zaklada za financiranje izradbe prototipa – FIPRO, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom nudi financijska sredstva kroz projekt “Komercijalizacija inovacije”. Ako imate sjedište u Primorsko-goranskoj županiji, prijavite se na javni poziv do 7. svibnja, iskoristite do 200.000,00 kn te komercijalizirajte svoju inovaciju. Detalje o […]

Koraci za otvaranje firme putem START sustava

07.04.2021

Otvaranje firme u Hrvatskoj sastoji se od nekoliko važnih koraka. Prvo pitanje na koje trebate odgovor je: “Želim li otvoriti j.d.o.o. ili d.o.o.?” Naš stručni tim Aestus računovodstvo redovno pruža savjetodavnu pomoć poduzetnicima u nastajanju kako bi odabrali oblik poslovnog subjekta koji najbolje odgovara planiranom poslovanju. U nastavku donosimo redoslijed svih potrebnih aktivnosti otvaranja poduzeća […]

Digitalizacija poslovanja bez dodatnih ulaganja

30.03.2021

Online event “Koliko košta digitalizacija poduzetnika?” održan 25.3.2021. ostvario je veliki odaziv hrvatskih poduzetnika. U panel raspravi koju je moderirao suosnivač Aestus Grupe, Danko Žitinić, svoja iskustva o digitalizaciji poslovanja podijelili su Aleksandra Ignatoski, voditeljica razvoja proizvoda u Aestus računovodstvu, Mirko Grošić, osnivač tvrtke Geotech, Tomislav Car, osnivač tvrtke Infinum te Tatjana Skoko, direktorica hrvatske […]

Potpora Primorsko-goranske županije za sektor malog gospodarstva

15.03.2021

Mikro i mali subjekti malog gospodarstva mogu se prijaviti za korištenje potpora koje dodjeljuje Primorsko-goranska županija. Potpora se može koristiti za financiranje nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti. U ovom javnom pozivu, prednost pri dodjeli financijskih sredstava će imati žene poduzetnice, mladi poduzetnici te mikro poduzetnici. Prijavite se za korištenje potpore.   Koji je […]

Stupimo u kontakt!

Uz Aestus Grupu pretvorite ideje u stvarnost.