01.12.2020
Koji su limiti za isplatu bonusa i božićnice?
Koji je limit neoporezivog iznosa bonusa koji se može isplatiti zaposleniku? Koje su ostale neoporezive naknade? Sve o tome možete saznati u našem novom članku.

Poslodavci krajem godine najčešće svojim zaposlenicima isplaćuju božićnice koje često nazivamo i trinaesta plaća. Osim božićnice, postoje i druge vrste primitaka koje se isplaćuju zaposlenicima dodatno uz plaću. U nastavku donosimo koje neoporezive naknade možete isplatiti i koji su limiti.

 

Što su neoporezive naknade?

Neoporezive naknade predstavljaju iznos novca koji poslodavac može isplatiti svom zaposleniku na račun, a da za to nije obvezan platiti porez. Zakonom je određena svrha za koju se mogu isplatiti, kao i limiti do kojih su te isplate neoporezive. Iste si mogu isplatiti slobodna zanimanja i obrti.

Odluku o isplati neoporezivih naknada u obliku božićnice ili bonusa tj. trinaeste plaće, poslodavci najčešće donose na kraju poslovne godine, nakon preliminarne analize financijskih izvještaja.

 

Koje su vrste neoporezivih naknada i limiti?

  1. Nagrada za radne rezultate (bonus) – do 5.000,00 kn godišnje. Poslodavci mogu dodatno nagrađivati zaposlenike u obliku bonusa za njihove uspješne radne rezultate tokom cijele godine.
  2. Prehrana – do 5.000,00 kn godišnje. Odluku o plaćanju troškova prehrane svaki poslodavac donosi zasebno, u iznosu u kojem želi.
  3. Prigodna nagrada (npr. božićnica) – do 3.000,00 kn godišnje. Ova vrsta neoporezive naknade treba biti vezana uz određeni događaj važan za zaposlenika kao što je npr. blagdan Božića te se može isplatiti bilo kada, ne samo od 1. prosinca.

 

Neoporezive naknade mogu se isplaćivati tokom cijele godine te ne podliježu oporezivanju do navedenog limita. Odluku o isplati i iznosu koji će se isplatiti zaposlenicima donosi poslodavac koji može isplatiti i više od propisanog limita, ali za taj iznos onda mora platiti porez. Također, poslodavci mogu isplatiti neoporezive naknade zaposlenicima neovisno o tome u kojem dijelu godine je došlo do njihovog zaposlenja.

 

Koje još neoporezive naknade poslodavac može isplatiti?

  • Dar djetetu – do 600,00 kn godišnje za djecu do 15 godina. Nema pravila kada se ova naknada isplaćuje, ali se poslodavci za to odlučuju najčešće u 12. mjesecu.
  • Dar u naravi – do 600 kn godišnje s PDV-om.
  • Naknada za vrtić – ovisi o iznosu koji je naveden na računu za plaćanje vrtića koji zaposlenik dostavlja poslodavcu i koji predstavlja osnovu za isplatu ove vrste neoporezive naknade.
  • Naknada za život odvojen od obitelji – do 1.750,00 kn mjesečno.

Osim navedenih, postoje dodatne neoporezive naknade koje se mogu isplaćivati radnicima, kao što su npr. troškovi prijevoza i smještaja, dnevnice, otpremnine te premije zdravstvenog i dopunskog osiguranja i ostali.

 

Zašto poslodavci isplaćuju neoporezive naknade?

Poduzetnici koriste prednosti isplaćivanja neoporezivih naknada jer su, kao što sama riječ kaže, neoporezive. Pružaju mogućnost dodatnog nagrađivanja i osiguravanja benefita za zaposlenike, a da ne stvaraju dodatan trošak u pogledu poreza. Također, predstavljaju način za umanjivanje dobiti ukoliko se nalazite blizu praga za prelazak u sljedeći porezni razred. Isplatom neoporezivih naknada stvarate bolje radne uvjete za Vaše zaposlenike i optimizirate svoje troškove.

Ukoliko vodite poslovanje, a ne znate koja je Vaša trenutna financijska situacija, savjetujemo da nam se već danas javite za financijsku analizu poslovanja. Naš stručni tim tu uslugu pruža besplatno za sve poduzetnike koji se jave do kraja 2020. godine.

Rezervirajte svoj termin i spremni dočekajte novu poslovnu godinu.

 

Vaš, Aestus tim.

Ostali članci

Vaučeri za zaštitu intelektualnog vlasništva MSP-ova

07.01.2021

Jeste li znali da mala i srednja poduzeća (MSP) predstavljaju 99 % svih poduzeća u Europskoj uniji, a samo 9% njih je registriralo svoja prava intelektualnog vlasništva.  S druge strane, MSP-ovi s registriranim pravom intelektualnog vlasništva imaju prihod po zaposleniku veći za 32%. Također, 54% tvrtki zabilježilo je pozitivan utjecaj registracije prava intelektualnog vlasništva na […]

Što donosi nova porezna reforma u 2021. godini?

17.12.2020

Aestus knjigovodstveni tim vodi računa o tome da naši klijenti budu informirani o novim zakonskim izmjenama i propisima. S obzirom da se teško snaći u tom moru zakona, sastavili smo jednostavan i razumljiv popis svih poreznih izmjena koje stupaju na snagu u 2021. godini. Jednako tako, možete vidjeti kako izgleda primjer knjigovodstvenog obračuna novog iznosa […]

Tražimo fullstack developera u Rijeci ili Osijeku

03.12.2020

Tko smo mi?  Aestus Grupa se bavi konzaltingom, knjigovodstvom i izradom rješenja koja čine poslovanje bržim i točnijim kako interno, tako i za brojne klijente. Od osnutka smo stekli 300+ zadovoljnih klijenata, a naš je tim narastao na 27 osoba.   Naša kultura je naša najveća prednost. Integritet, transparentnost, inovativnost i snaga argumenata su naše ključne […]

Tražimo junior developera u Rijeci ili Osijeku

Tko smo mi? Aestus Grupa se bavi konzaltingom, knjigovodstvom i izradom rješenja koja čine poslovanje bržim i točnijim kako interno, tako i za brojne klijente. Od osnutka smo stekli 300+ zadovoljnih klijenata, a naš je tim narastao na 27 osoba.   Naša kultura je naša najveća prednost. Integritet, transparentnost, inovativnost i snaga argumenata su naše […]

Financijska analiza poslovanja

23.11.2020

Financijska analiza Vam pruža uvid u neiskorištene mogućnosti za optimizaciju troškova i povećanje efikasnosti. Također, kako bi koristili bespovratna sredstava EU fondova, morate zadovoljiti određene uvjete, stoga je važno da reagirate već danas i spremno dočekate novu poslovnu godinu. Javite se za besplatnu analizu koju vrše stručnjaci Aestus tima.

Potpora za očuvanje radnih mjesta listopad – prosinac

27.10.2020

Aktualna pandemija koronavirusa negativno utječe na poslovanje većine tvrtki u Hrvatskoj. Ukoliko vodite svoju firmu, znamo da Vas zanimaju novosti o potporama. Za početak, važno je da znate da je trajanje mjera produženo do prosinca 2020. godine, a u nastavku donosimo nove uvjete potpora za očuvanje radnih mjesta i skraćeno radno vrijeme. U slučaju da […]

Stupimo u kontakt!

Uz Aestus Grupu pretvorite ideje u stvarnost.