30.10.2020
Potpore za poljoprivrednike i MSP-ove
Natječaj za dodjelu potpora za poljoprivrednike i MSP-ove koji trpe negativne posljedice aktualne pandemije otvoren je do 5. studenog.

Objavljen je natječaj kojim se dijele potpore za poljoprivrednike i mala i srednja poduzeća u cilju suzbijanja negativnih učinaka COVID-19. Kako se prijaviti i koji su prihvatljivi troškovi donosimo u nastavku.

Koji je ukupni iznos raspoloživih sredstava?

  • 180.000.000,00 kuna.

Koji je maksimalni iznos potpore po prijavitelju?

  • 371.975,00 kuna.

Koja je svrha natječaja?

Ovim natječajem dodjeljuju se potpore za poljoprivrednike i MSP-ove koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19.

Cilj mjere je ublažiti posljedice pandemije COVD-19 te osiguranje likvidnosti MSP-ovima.

 

Koji su prihvatljivi korisnici?

  • Mikro, mala i srednja poduzeća u sektorima maslina i maslinovog ulja, vina, mesa, voća, povrća, cvijeća, aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, gljiva te pakiranja jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda koji ispunjavaju sljedeće uvjete:
    • Korisnici moraju biti registrirani u upisnicima Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva zaključno s 1.1.2019. godine, upisani u Registar poreznih obveznika zaključno s 1. siječnja 2019. godine.
    • U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine korisnici imaju evidentirano smanjenje priljeva po poslovnim računima od minimalno 15% odnosno od najmanje 37.197,50 kuna u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini.
    • Korisnik mora imati podmirene financijske obveze javnih davanja na dan 2. studenoga 2020.
  • Kako bi korisnik mogao uspješno predati zahtjev, mora biti upisan u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Nakon upisa korisnik će zaprimiti pristupne podatke za pristupanje AGRONET sustavu putem kojeg se može popuniti zahtjev.

 

Koji je rok za prijavu?

Natječaj je otvoren 29. listopada 2020., a prijave se zaprimaju do četvrtka, 5. studenog 2020.

 

Kako se prijaviti?

Tvrtka Aestus d.o.o. ulaže maksimalne napore kako bi poduzetnicima olakšala prijavu na natječaj. Naša naknada u ovim iznimnim trenucima služi isključivo pokrivanju tehničkih troškova te iznosi 1.500,00 kn za izradu prijavne dokumentacije, a naplata se vrši nakon zaprimljenih sredstava.

Slobodno kontaktirajte naš Consulting tim putem naše e-mail adrese [email protected]. Također, možete nam se javiti direktno putem mobilnog broja +385 95 423 7887.

Ostali članci

Bespovratne subvencije Grada Rijeke za poduzetnike u 2021.

13.09.2021

Grad Rijeka dodjeljuje bespovratne subvencije poduzetnicima na području grada Rijeke! Prijave se podnose online, putem Informacijskog servisa Grada Rijeke, a kreću 17. rujna 2021. godine u 08:00 sati.   Koji je cilj javnog poziva? Poticanje poduzetništva, jačanje tržišne konkurentnosti korisnika te ostvarivanje dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu.   Koji je iznos bespovratnih […]

Dodjela državnih potpora za inovacije

01.09.2021

Najavljena je objava programa dodjele državnih potpora za inovacije kojeg provodi HAMAG-BICRO. Financirat će se pred-komercijalni kapital poduzetnika za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta, a očekuje se da će uvjeti natječaja biti usklađeni s prošlogodišnjim PoC8 (eng. Proof-Of-Concept) čije detalje možete pronaći u nastavku.   Koliki je iznos potpore za inovacije? Min 100.000,00 kn. […]

Koji su EU natječaji za poduzetnike najavljeni u 2021.?

16.08.2021

Bespovratna sredstva za mikro, mala, srednja i velika poduzeća dodjeljivat će se u drugoj polovici 2021. i početkom 2022. godine putem nekoliko natječaja u najavi. Aestus Consulting tim u nastavku donosi sve dostupne informacije o maksimalnom iznosu bespovratnih sredstava, prihvatljivim troškovima, aktivnostima i ostalom. Ako se želite pripremiti za neki od natječaja za korištenje bespovratnih […]

Sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru

12.07.2021

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru. Prijavitelji iz javnog sektor, za razliku od poduzetnika, imaju mogućnost uz sufinanciranje kupiti više od jednog vozila. Koji je iznos alociranih sredstava? Ukupan iznos alociranih sredstava za kupnju energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru je […]

Provedbeni programi jedinica lokalnih samouprava

07.07.2021

Sukladno članku 26. Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske (“Narodne novine”, br. 123/17), jedinice lokalne samouprave imaju obvezu izrade i donošenja provedbenih programa koji se pripremaju za razdoblje važenja od 1. siječnja 2021. Ova zakonska obveza uvedena je u svrhu rješavanja posebnih ciljeva na regionalnoj i lokalnoj razini kako bi se […]

Potpore za ruralni razvoj Republike Hrvatske

17.06.2021

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dodjeljuje potpore za ruralni razvoj u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Objavljen je natječaj za provedbu Podmjere 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Ovim […]

Stupimo u kontakt!

Uz Aestus Grupu pretvorite ideje u stvarnost.