30.10.2020
Potpore za poljoprivrednike i MSP-ove
Natječaj za dodjelu potpora za poljoprivrednike i MSP-ove koji trpe negativne posljedice aktualne pandemije otvoren je do 5. studenog.

Objavljen je natječaj kojim se dijele potpore za poljoprivrednike i mala i srednja poduzeća u cilju suzbijanja negativnih učinaka COVID-19. Kako se prijaviti i koji su prihvatljivi troškovi donosimo u nastavku.

Koji je ukupni iznos raspoloživih sredstava?

  • 180.000.000,00 kuna.

Koji je maksimalni iznos potpore po prijavitelju?

  • 371.975,00 kuna.

Koja je svrha natječaja?

Ovim natječajem dodjeljuju se potpore za poljoprivrednike i MSP-ove koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19.

Cilj mjere je ublažiti posljedice pandemije COVD-19 te osiguranje likvidnosti MSP-ovima.

 

Koji su prihvatljivi korisnici?

  • Mikro, mala i srednja poduzeća u sektorima maslina i maslinovog ulja, vina, mesa, voća, povrća, cvijeća, aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, gljiva te pakiranja jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda koji ispunjavaju sljedeće uvjete:
    • Korisnici moraju biti registrirani u upisnicima Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva zaključno s 1.1.2019. godine, upisani u Registar poreznih obveznika zaključno s 1. siječnja 2019. godine.
    • U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine korisnici imaju evidentirano smanjenje priljeva po poslovnim računima od minimalno 15% odnosno od najmanje 37.197,50 kuna u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini.
    • Korisnik mora imati podmirene financijske obveze javnih davanja na dan 2. studenoga 2020.
  • Kako bi korisnik mogao uspješno predati zahtjev, mora biti upisan u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Nakon upisa korisnik će zaprimiti pristupne podatke za pristupanje AGRONET sustavu putem kojeg se može popuniti zahtjev.

 

Koji je rok za prijavu?

Natječaj je otvoren 29. listopada 2020., a prijave se zaprimaju do četvrtka, 5. studenog 2020.

 

Kako se prijaviti?

Tvrtka Aestus d.o.o. ulaže maksimalne napore kako bi poduzetnicima olakšala prijavu na natječaj. Naša naknada u ovim iznimnim trenucima služi isključivo pokrivanju tehničkih troškova te iznosi 1.500,00 kn za izradu prijavne dokumentacije, a naplata se vrši nakon zaprimljenih sredstava.

Slobodno kontaktirajte naš Consulting tim putem naše e-mail adrese [email protected]. Također, možete nam se javiti direktno putem mobilnog broja +385 95 423 7887.

Ostali članci

Financijska analiza poslovanja

23.11.2020

Financijska analiza Vam pruža uvid u neiskorištene mogućnosti za optimizaciju troškova i povećanje efikasnosti. Također, kako bi koristili bespovratna sredstava EU fondova, morate zadovoljiti određene uvjete, stoga je važno da reagirate već danas i spremno dočekate novu poslovnu godinu. Javite se za besplatnu analizu koju vrše stručnjaci Aestus tima.

Energetska obnova zgrada sa svojstvom kulturnog dobra

12.11.2020

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv kojim se sufinancira energetska obnova zgrada sa svojstvom kulturnog dobra.   Koji je predmet javnog poziva? Dodjela sredstava za obnovu vanjske ovojnice, učinkovitije strojarske sustave, elektrotehničke sustave i ugradnju jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim zgradama javne namjene […]

Sufinanciranje energetske učinkovitosti OPG-ovima, obrtima i industriji

04.11.2020

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje energetske učinkovitosti u  OPG-ovima, obrtima i poduzetnicima u sektoru industrije. Želite li i Vi smanjiti troškove energije korištenjem obnovljivih izvora energije i povećanjem energetske učinkovitosti? Ako pripadate ciljanoj skupini, ne gubite vrijeme i javite nam se već danas kako bismo što prije […]

Javni poziv za pametne gradove i općine

29.10.2020

Otvoren je javni poziv za pametne gradove i općine kojim se žele sufinancirati Smart city projekti. Možda zvuči futuristički, ali od razvoja pametnih gradova i općina dijeli nas samo proces digitalne transformacije kroz koji trenutno prolaze sva urbana središta svijeta. Prijavom i korištenjem bespovratnih sredstava ovog javnog poziva, gradovi i općine imaju priliku povećati zadovoljstvo […]

Energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji

19.10.2020

Pripadate proizvodnoj ili prerađivačkoj industriji? Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za korištenje obnovljivih izvora energije kako bi se potaknula energetska učinkovitost u proizvodnoj industriji. Javite se i iskoristite priliku za smanjenje potrošnje energije za 20% do 40% korištenjem bespovratnih sredstava za ulaganje u obnovljive izvore energije i […]

Komercijalizirajte svoju inovaciju

14.10.2020

Imate ideju za prototip kojeg biste htjeli komercijalizirati? Javite se na javni poziv do 30. listopada i iskoristite do 200.000,00 kn te komercijalizirajte svoju inovaciju. Zaklada za financiranje izradbe prototipa – FIPRO, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom nudi financijska sredstva kroz projekt “Komercijalizacija inovacija”. Imate mogućnost predati zahtjev  za dodjelu financijskih sredstava, stoga pročitajte detalje […]

Stupimo u kontakt!

Uz Aestus Grupu pretvorite ideje u stvarnost.