04.05.2022
Promjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva
Potpisan je novi kolektivni ugovor ugostiteljstva. Uz povećanje minimalne bruto plaće ugostitelja do 12%, pročitajte sve važne promjene ovogodišnjeg kolektivnog ugovora.

Kolektivni ugovor ugostiteljstva (KUU) uređuje međusobna prava i obveze, te određena pravila i pitanja iz radnih odnosa i u svezi s radnim odnosom radnika u ugostiteljskoj djelatnosti. Uskoro na snagu stupaju izmjene vezane za obvezu isplate minimalne plaće zaposlenicima u ugostiteljstvu. U daljnjem tekstu donosimo informacije vezane za promjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva u 2022. godini. 

 

Koje su promjene u Kolektivnom ugovoru ugostiteljstva?

  • Predstavnici sindikata u ugostiteljstvu zajedno s HUP – Udrugom ugostiteljstva i turizma 11. travnja 2022. potpisali su novi Kolektivni ugovor ugostiteljstva koji se primjenjuje od 01. travnja 2022., dok se stavka koja propisuje novi iznos minimalne bruto plaće primjenjuje od 1. lipnja 2022. 
  • Povećanje bruto plaće bez dodataka zaposlenih u ugostiteljstvu dogovoreno je u 4 razreda prema složenosti poslova, od najnižeg povećanja od 5% do najvišeg od 12%. 

 

U tablici se nalazi popis poslova na koje se mjera odnosi.

Grupa složenosti poslova

Tipični poslovi 

Minimalna bruto plaća u kn bez dodatka 

I. JEDNOSTAVNI POSLOVI
Pokazuje osnovno znanje. Potrebne
osnovne vještine za obavljanje
jednostavnih rutinskih poslova.

npr: čistačica, spremačica,
servir, portir, nosač prtljage, i
drugi slični poslovi navedene
razine složenosti

 


4.687,50 

II. MANJE ZAHTJEVNI POSLOVI
Pokazuje i koristi osnovno znanje na određenom području, koristi vještine
za obavljanje zadataka. Pomoću
jednostavnih sredstava za rad obavlja
manje složene poslove.


npr: sobarica, pomoćni
konobar, pomoćni kuhar,
pomoćni recepcionar,
pomoćni slastičar i drugi slični
pomoćni poslovi navedene
razine složenosti

 

 


4.800,00 

III. ZAHTJEVNIJI POSLOVI
Primjenjuje znanje na određenom
području, preuzima odgovornost za
izvršenje zadataka uz
ograničenu samostalnost u radu.


npr: konobar, kuhar, slastičar,
recepcionar i drugi slični
poslovi navedene razine
složenosti 

 


5.400,00 

IV. VRLO ZAHTJEVNI POSLOVI
Koristi specijalistička znanja za
obavljanje složenih poslova
samostalno. Potrebna kreativnost,
osobne inicijative i profesionalizam uz
stručno poznavanje područja rada.
 

npr: konobar specijalist,
kuhar specijalist i drugi slični
specijalistički poslovi
navedene razine složenosti

 

 

6.400,00 

  • Očekuje se od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike da ugostiteljima koji nisu članovi HUP-a ili nemaju sklopljen kućni kolektivni ugovor, također bude omogućeno korištenje preraspodjele radnog vremena zaposlenika u maksimalno trajanju od 60 sati unutar 6 mjeseci i mogućnost korištenja skraćenog dnevnog odmora od 8 sati. 
  • Za prva dva razreda odnosno jednostavne i manje zahtjevne poslove osigurano je povećanje bruto plaće za 10%, odnosno 12%. Dok za zahtjevne i vrlo zahtjevne poslovne osigurano je povećanje bruto plaće za 6%, odnosno 5%.

 

Novi kolektivni ugovor možete pogledati klikom na poveznicu. 

 

Kako osigurati usklađenost poslovanja sa zakonom?

  • Kako biste svoje poslovanje uskladili s čestim zakonskim izmjenama, potrebno je imati na raspolaganju pouzdan i stručan računovodstveni tim. Svjesni ste da će Vaš računovođa imati jako bitne uloge kao što je vođenje evidencije, usklađivanje poslovanja sa zakonom i pravovremeno savjetovanje. Iz tog razloga potrebno je dobro razmisliti prije donošenja odluke o odabiru računovodstvenog servisa. 
  • Klijenti Aestus računovodstvenog tima, osim korištenja osnovne usluge,  imaju pristup i besplatnom savjetovanju u bilo kojem trenutku, kao i besplatnoj aplikaciji Parra koja im pruža pregled svih dokumenata i podataka o njihovom poslovanju. Takav pristup informacijama poduzetnicima omogućuje brzo i ispravno donošenje odluka. 
  • Ako imate dodatna pitanja ili Vam je samo potreban savjet, kontaktirajte nas bez obaveze. Naši stručnjaci će Vam rado pomoći. 

Ostali članci

Koje su vrste otkaza i koje obveze idu uz njih?

08.08.2022

Što podrazumijeva izvanredni otkaz ugovora o radu? Teče li otkazni rok prilikom korištenja godišnjeg odmora? Kada je poslodavac dužan isplatiti otpremninu zaposleniku u slučaju otkaza, kao i ostale važne informacije o vrstama otkaza koje trebaju poznavati zaposlenici i poslodavci, donosimo u nastavku.   Što je redoviti otkaz? Redoviti otkaz predstavlja vrstu otkazivanja ugovora u radu, gdje poslodavac […]

Koraci za otvaranje firme putem START sustava

01.08.2022

Otvaranje firme u Hrvatskoj sastoji se od nekoliko važnih koraka. Prvo pitanje na koje trebate odgovor je: “Želim li otvoriti j.d.o.o. ili d.o.o.?” Naš stručni tim Aestus računovodstvo redovno pruža savjetodavnu pomoć poduzetnicima u nastajanju kako bi odabrali oblik poslovnog subjekta koji najbolje odgovara planiranom poslovanju. U nastavku donosimo redoslijed svih potrebnih aktivnosti otvaranja poduzeća […]

Startup rječnik

19.07.2022

Čuli ste za izraze kao što su crowdfunding, scaling i burn rate, ali niste u potpunosti sigurni što znače? U svijetu poduzetništva ovakvi izrazi sve su češće korišteni, a svaki poduzetnik ili osoba koja planira pokrenuti startup, treba ih poznavati. Iz tog razloga, u nastavku članka donosimo startup rječnik s više od 70 najčešće korištenih pojmova korištenih […]

Zapošljavanje učenika i studenata

28.06.2022

Kraj školske / akademske godine i ljetni praznici predstavljaju odličnu priliku za zapošljavanje učenika i studenata. Naš Aestus računovodstveni tim izdvaja važne informacije za sve poslodavce koji planiraju zaposliti učenike i studente.   Kada je moguće zaposliti učenika? Učenici se mogu zapošljavati isključivo za vrijeme zimskog, proljetnog i ljetnog odmora. U 2022. godini zadnji dan […]

10 najčešćih pitanja o godišnjem odmoru

01.06.2022

U ovo doba godine većina zaposlenih ima na umu godišnji odmor. Zakonom o radu definiran je kao pravo zaposlenika i obveza poslodavca u svrhu obnavljanja psihodifičkih sposobnosti potrebnih za siguran i uspješan rad. Znate li koja su vaša prava za korištenje godišnjeg odmora i koji je minimalni broj dana godišnjeg odmora na koji ostvarujete pravo? U […]

Kako financirati startup?

28.04.2022

Osmislili ste inovativan proizvod ili uslugu? Razmišljate o pokretanju startup-a ili ste taj korak već realizirali, a brine vas financiranje samog projekta? U nastavku donosimo odgovore na pitanja kako financirati startup poduzeće, koji su izvori financiranja te koje su prednosti i nedostaci pojedine vrste.   Startup poduzeća ovisno o fazi životnog ciklusa u kojem se nalaze […]

Stupimo u kontakt!

Uz Aestus Grupu pretvorite ideje u stvarnost.